1. het aanleggen van de moestuin.

Daar zat ik dan, aan de keukentafel bedekt met zaadjes. Een potlood en papier. Ik tekende het moestuinplan 2021-’22. In de achtertuin hebben we een hoek vrijgehouden om te gaan moestuinen.

Dit heb ik vroeger al willen doen, maar toen nooit daadwerkelijk aan de slag gegaan, het ontbrak me aan tijd. 
Tenminste, geen tijd..

Nu we met elkaar zo fijn bezig zijn met plannetjes maken, aanleggen, zaaien en beginnen met oogsten denk ik terug aan jaren geleden. Toen had ik geen tijd voor een moestuin. Ik wilde het wel, maar.. geen tijd. Maar eerlijk: ik zette niet door, ik twijfelde, ik bleef hangen met ideeën in m’n hoofd.

De jongens hebben vorig jaar met opa meegekeken en genieten er ook van. Een extra stimulans om er nu zelf mee verder te gaan. 

En nu zat ik daar, zakjes met mooi gekleurde groenten zaad. Je gaat er bijna van watertanden.
 Maar voordat we kunnen oogsten moet er gezaaid worden. Wat moeten we voorzaaien, wat kan direct in de volle grond?! En op welke plek doen we wat??! Eerlijk, ik ben een tuindersdochter maar zoveel verstand heb ik er niet van 🙈
Tot manlief zei: ‘ga maar gewoon beginnen, dat loopt vanzelf wel’. Na nog wat tegenwerpingen in m’n hoofd trok ik m’n gebloemde klompen aan ben ‘gewoon’ begonnen!


#moestuin #gewoonbeginnen #moestuinplan #tuinieren #kindennatuur #eetbarebloemen #groenten

BeantwoordenDoorsturen

Laat een reactie achter

Scroll naar boven