Nieuwsbrief September 2023

Eerste nieuwsbrief 

Allereerst willen we u bedanken voor het aanmelden voor onze nieuwsbrief. Na langer dan een jaar, vonden we het de hoogste tijd een nieuwsbrief te schrijven. In het afgelopen jaar is er veel gebeurt en veranderd in ons leven. Sinds zomer 2022 zijn wij als gezin (Sander & Caroline en onze 3 jongens) vanuit Ridderkerk (NL) geëmigreerd naar de Duitse Eifel. We wonen in een klein en fijn dorp Beuren. Ca. 20km van Cochem. 

Als gezin werken en bouwen we aan een leven ‘gewoon uit de natuur’ en laten gasten daar graag van mee genieten. Vaste prik is woensdag ochtend werken in de moestuin, gasten kunnen dan meewerken. Want wat altijd ‘gewoon’ was, is in deze tijd niet altijd zomaar meer gewoon. We bewerken en oogsten in onze moestuin, vlees uit eigen veld, slingerde deze zomer onze eerste honing, met dank aan onze bijen. Fruit verzamelen we voor 100% pure appelsap. Overig fruit doen wein tonnen, mixen en voegen ingrediënten toe totdat het naar de branderij kan voor Snaps. We verzamelen hout, wat we van de gemeente kunnen kopen uit het bos en kloven dit voor onze wintervoorraad. Gasten komen en gaan. We zijn onze gasten dankbaar voor het vertrouwen. Naast overnachtingen bieden we ook arrangementen aan. Zo kunt u bijvoorbeeld met de jager mee het bos in. 

Gastenverblijf

Op onze vernieuwde website krijgt u een indruk van onze accommodatie en mogelijkheden bij ons. Zie www.gewoonuitdenatuur.nl Bij ons op locatie hebben we 4 2persoonskamers, de jachthut met boven 4 slaapplekken en beneden een gezamenlijke ruimte met keuken, zitgedeelte, digischerm, schaakbord, toiletten, douche en spelletjes voor kids. In de tuin tussen de fruitbomen staan 2 slaapbarrels. In de tuin maakte onze jongens samen een mooie vuurput, waar we al eindeloze uren (met) gasten gezellige uren hebben gehad. In Beuren vind u ook ‘Het Voorhuis’ en de Loft waarvoor wij de verhuur en alles daaromheen faciliteren. Zie www.lazydays.nl daarvoor en de 3 houten huizen in Wagenhausen.  

Hertenbronst 

Terwijl we nog genieten van warme zonnestralen zien we zachtjes aan de kleuren in de natuur veranderen en sinds deze week horen we vanaf ons terras de burlende edelherten. Een van onze gasten zei op een avond; ‘volgens mij heb ik de herten gehoord..’ en ook een jager die op pad was dacht, nog heel ver weg een burlend hert gehoord te hebben. Ieder jaar is dat toch weer een bijzonder moment, een nieuw seizoen breekt aan. Gasten genieten vanaf hun balkon, in de tuin rond een kampvuurtje van dit spektakel te horen. Ook zin om dit nog mee te maken in de Eifel? Stuur even een bericht via het contactformulier welke data nog beschikbaar is. 

Eerste druivenoogst & Federweißer aan de Moezel 

Het dorp Beuren ligt boven op de berg en met ca. 5 minuten rijden wandelen we naar het prachtige panorama uitzicht over de Moezel. Dit ligt boven op de steilste wijnberg van Europa, de Calmont. 

Een absolute aanrader om te kijken als u hier verblijft. De wijngaarden zijn mooi te zien en momenteel ruik je de rijpe druiven in het voorbijgaan. De eerste witte druiven worden geoogst en van de witte wijn wordt Federweißer gemaakt. De wijn word gemaakt van witte of rode druivensoorten waarvan het gistingsproces pas net is begonnen. Door een van de oude dorpbewoners lieten we onze vertellen dat een huisgemaakte Zwiebelkuchen daar heel goed bij smaakt. We kregen het recept, en inderdaad het is smullen. Nu ik er over schrijf, bedenk ik me dat het hoog tijd is dit weekend daarmee aan de slag te gaan.  

Zakelijke events 

In de afgelopen maanden hebben we diverse teamuitjes mogen organiseren. Het is mogelijk in onze gezamelijke ruimte vergaderen, we bieden verzorgt ontbijt en arrangementen zoals op de website omschreven. Er is van alles mogelijk, van back to basic tot chic. Mee het bos in, koken boven vuur aan de beek, pijl&boog schieten, mee op jacht, (Nederlandstalig) wijn- of bierproeverij. 

Relatiegeschenk 2023

Nu u wellicht de voorbereidingen treft voor de relatiepakketten hebben wij wellicht een leuke tip voor u. Terwijl u en uw team bij ons komt voor een teamuitje/zakelijke meeting, geeft u uw medewerker budget om zelf hun eigen kerstpakket samen te stellen. 

Dus de medewerker kiest bijvoorbeeld voor een goede fles wijn voor het kerstmenu, een goed stuk vlees uit ons veld of speciaal biertjes van Bertricum bier. In onze winkel is er keuze uit mooie thermoskannen van Stanley, mooie (zak) messen en producten van Opinel. Ook is er keuze uit fruitsappen, chutneys, jam, snaps, vachten, geweien en preparaten.
*Deze producten vindt u nog niet in onze webshop, wordt nog bijgewerkt.

Tot slot 

In de komende periode zullen we met meer regelmaat een nieuwsbrief schrijven en versturen.
Heeft u specifieke vragen of bent u benieuwd naar iets specifieks, laat het ons gerust weten zodat we daar over kunnen schrijven! 

Hartelijke groet, 

Familie Neeleman 

Scroll naar boven